Tilbage til Sejlbåde Til Salg

CORSAIR F28 AC

SPECIFICATIONS

 • Sag nr.: 2436
 • Søsat: 1999
 • Længde: 8,66 m.
 • Bredde: 6,05 m. / 2,55 m. sammenfoldet
 • Dybgang: 0,36 m. / 1,5 m. når sværdet i hoved skroget er nede.
 • Deplacement: Ca.1.540 kg., sejlklar iflg. målerbrev.
 • Motor: Tohatsu MFS 9,8 hk, langt ben, 4 takter. Årg.2011. Få driftstimer. Samt EL motor.
Pris: Dkk.355.000

BESKRIVELSE

Corsair F28 AC. Bygget i USA, årg. 1999.
Nyprisen i 2017 lå på ca. kr.880.000+ trailer.
Velholdt og hurtig trimaran til tur og kapsejlads.
Båden ligger på land i Tranbjerg/Århus og fremvises der af sælger efter aftale med HBS Marine. Ved seriøs interesse er sælger frisk på på en prøvesejlads og vil samtidig kunne demonstrerer søsætning, kørsel på trailer mv.
Båden står uden bundmaling på indregistreret trailer, som er i god stand.
Båden kranes i og sælger har søsat båden i talrige danske havne med den lokale mastekran eller havnens stationære kran. Det er en enkel operation og løfte grej medfølger.
Båd og trailer vejer tilsammen ca. 2.2 tons, så der kræves trailer kort og en bil der må trække det.

God plads i cockpit og på de 2 store trampoliner. Salonen er overraskende rummelig og inkl. agterkøjen er der køjepladser til 4 voksne + et barn. Der er toilet, kogeblus og vask
Se oversigts tegning og dæks layout herover(afvigelser kan forekomme):
2001 28′ CORSAIR F-28 CENTER COCKPIT for sale in Ventura California (dicksimonyachts.com)

Der medfølger en Tohatsu 9.8 hk 4 takts påhængsmotor årg. 2011, som sælger primært bruger til tursejlads, samt en EL motor 12V/480W, der bruges til kapsejlads(for at spare vægt).
Båden er 6.05 bred udfoldet og ca.2,55 sammenfoldet. Dybgangen er 0,3 m. med sværdet oppe og 1,5 m. når det er nede. Det betyder man ofte kan finde den ledige havneplads inderst i havnen, og den eventyrlige ankerplads på helt lavt vand. Båden er målt med en kapsejlads vægt på 1.540 kg.
North Sails sejl fra 2015/ibrugtaget 2016: Square top storsejl 3DL Race860m 8,8 sejlareal 27,9 m2. Fok 3DL Race 860m 8,8 sejlareal 16,3m2. G-Zero genakker NorLam Code Xi XI0, sejlareal 35m2. Asymmetrisk spiler sejlareal 69,7m2. Profurl rulleanlæg, 4 Harken skødespil, hvoraf 2 er selvskødende.
Båden er ikke over rigget og sælger har aldrig følt sig utryg, selv i rigtigt hård vejr.
I øvrigt medfølger: VHF radio, Raymarine log og ekkolod, Silva kompas. Stål stativ til opbevaring på land. Trampolinerne er fra 2016.

Herunder link til 3 videoer optaget af sælger:

https://youtu.be/L8283P80Cx0

https://youtu.be/12000Wf-FCk

https://youtu.be/C-Fw1eJ6-FY

Sælger har ordet: Vores historie om Estrelita DEN 900
I årene op til at vi købte Estrelita, havde vi sejlet i klubbens folkebåd om sommeren og på weekendture med vores 3 børn, og efterhånden som børnene blev større, lejede vi større kølbåde til sommerferiesejladser dels i dk og i udlandet.

Fruen var ikke begejstret når kølbådene krængede og drengene ville gerne have en der kunne selje stærkt , så vi begyndte at se os om efter en båd der kunne opfylde disse behov. Det tog os 2 år, hvor vi var rundt og prøve mange forskellige katamaraner og trimaraner både i dk og i udlandet, før vi fandt frem til Estrelita, som vi købte i oktober 2010 – efter at have været på sommerferie i endnu en kølbåd.

Da båden ikke krænger meget, er fruen meget begejstre for båden – man kan altid gå ned og koge vand til kaffen mens man sejler, og vi har del gange også lavet mad ombord til alle mand, når vi har ville sejle lange stræk.

Vi fik fremstillet løfteliner, og båden er siden vi overtog den, blevet kranet i vandet, uanset hvor vi har været i landet. Næsten alle havne har, om ikke andet en mastekran, der som regel kan løfte båden, som jo ikke vejer meget.

Båden er designet som trailerbåd, hvor sideskrogene foldes ind under båden under transport, og klappes først ud når båden ligger i vandet – modsat f.eks. Dragonfly der KAN trailes når sideskrogene pilles af.

Den er meget hurtig at rigge til, når man er 2-3 stykker tager det godt 1 time fra vi er kørt ind på en havn til mast og rig er rejst og båden ligger i vandet.

Vi har gjort flittigt brug af at køre til en havn og sætte den i, så vi undgår en lang transporttid på vandet. Det sydfynske øhav har vi besøgt adskillige gange ligesom Limfjorden. Vi har siden vi købte den, været på sommerferie i Danmark med vores børn på båden.

Og båden er rummelig -masser af plads på trampolinerne, som børnene kan boltre sig på, og i det store cockpit, hvor vi har siddet 8 voksne og spist samtidig.

Den er velsejlende og sejlene er nemme at trimme. I let vind sejler den nemt 8-10 knob og ved 10 m/s kan den skyde 16-18 knob. Den er supersjov at sejle, og sejler nærmest ligesom en stor jolle.

På grund af farten – skærer den igennem vandet og der er ikke meget huggeri i søerne, selvfølgelig afhængig af sejlretningen – men foran for tværs i god vind er den meget stabil.

Jørgen og den ældste søn har de seneste 4 år deltaget i kapsejladser på Århusbugten, hvor vi har kæmpet mod andre Trimaraner. Vi kommer ikke altid først, da nogle af de andre trimaraner er ret store og fører meget større sejl, men når tiden korrigeres, har vi vundet i alle sæsonerne. Det ideelle er 2 gaster og en skipper til kapsejladserne for at håndtere den store asymmetriske spiler, men båden kan sagtens sejles med 1 gast og en skipper.  

Vi har selv fremstillet 4 stativer i rustfrit stål til båden, så den kan foldes ud og stå selv uden trailer. Dette betyder, at det er nemt at komme til at pudse og polere skroget, og lave småreparationer.

KONTAKT OS

HUSK AT AFKRYDSE FELTET I BUNDEN (JEG ER IKKE EN ROBOT)

  Tilmeld Nyhedsbrev

  CVR 17790242

  © Copyright – All rights reserved.

  Til top